23 december 2015

Två toppenrecept

Ett på en förrätt eller tapas. Provade idag inför kommande nyårsfest. Magiskt gott! Inte bara hett. Goda smaker! Räkor med ingefära, chili, koriander, spiskummin, citron och vitlök. Busenkelt!  Kolla in receptet här. -->


Det andra receptet fick jag på en vin, lakrits, choklad, ost-provning med Kulinarika. Bibbi som äger och driver företaget tipsade om lakrits tillsammans med rödvin och bitiga ostar. Denna marmelad körde vi tillsammans med ost och röd Rioja. Mums! Det blir morgondagens och nyårsaftonens dessert. 



500g fasta päron delade i små små kubiska bitar. 
2,5dl syltsocker
1,5-2msk lakritspulver från Markattan. 
1citron i skivor

Koka upp och sjud på medelvärme i 10min. Häll upp på glasburk. Håller sig 2veckor i kylen. 

Tomten var precis här hörde jag. Kikade ner och detta låg under granen till det snälla barnet. 


Fler paket kommer tomten med under dagen i morgon. 

Mamman har köpt sig egna julklappar. 



Tvål och Myrten

Samt lite fler grejer. Kommer foto så småningom. 


1 kommentar:

  1. A good reading can happen from here. I love to read always. My hobby is reading and writing. Writing more and become a part of any good custom essay writing service is a great practice to write well as well as for a good reading also.

    SvaraRadera