4 mars 2015

Småkakor vs. Löpning

Jag var hos sjukgymnast i måndags. Kanske minisk, knäleden. Träning av knät är det som gäller. Kort intervall på cykel och leggcurl, negativ belastning, håll emot på väg tillbaka. Ingen löp, ingen knäböj. Hepp!

Behöver fylla tiden med annat och idag blev det bakning av småkakor.Det inbringade till en liten analys av mig själv och kakorna. :)

Att baka småkakor är totalt värdelöst ur synpunkten effektivitet. Jag gillar effektivitet! Baka småkakor ger mig ett negativt påslag vad gäller det psykiska välmåendet och jag behöver verkligen ta i, inte fysiskt som jag är en jäkel på utan psykiskt, vilket jag också kan vara en jäkel på, men frågan är till vilken nytta då? Kanske jag inbillar mig att jag är en sån där duktig flicka om jag gör detta och får beröm såsom duktiga flickor vill ha? Jo då, berömmet kommer! Men, och det är väl därför jag sällan gör småkakor, det liksom väger inte riktigt upp känslan jag hade förut vid själva kämpandet. Det är helt enkelt inte effektivt, ger inte mycket i mängd, och dessutom blev de förbannat fula. Det råddes bot på genom att pimpa med papper, hej och hå. Det var kul iallafall och gav dessutom mer till känslan av att jag är duktig flicka, för visst vill jag vara det. ;) 

Att springa och klara en viss tid, en kämpig tid där jag behövt lägga ner mig, ta i både fysiskt och psykiskt betydligt mer än vid detta bak känns betydligt mer värt för att få beröm och känna mig som duktig flicka. Märkligt detta! Något som är myyyyyycket jobbigare känns ändå bättre i slutändan. Löpning är effektivt, det går snabbt, det ger resultat och resultaten går att mätas på flera sätt. 

Jahaja, träning ger färdighet. Du har ju inte tränat på att baka småkakor ju!! Tänker du!?

Vet du vad, det tänker jag inte göra heller. Det finns så mycket annat man kan träna på och få beröm för och känna sig nöjd med. Det gäller att välja rätt på det som i slutändan ger mest tillbaka för en själv. 

Småkakor är inte min grej! Det får bli nått annat att fylla tiden med. Något med pulsklockan. 


PS: smakade på kakorna precis, och jo de duger väl. ;)

2 kommentarer:

 1. Helt ok småisar, tycker jag. Och tur för dem att de var goda som du kämpat med dem!
  Men nu är det ju dags för frösättning, DET är väl nåt för resultatinriktade människor! Jag skall peta ner krydd och tomatfrön till helgen. Wiii, så kul!
  Kramis Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp. Har funderat på det. Har sått massor förr. Blommor är det som gäller här.

   Radera