22 februari 2015

Kanelkyckling

Godaste rätten på länge. Vi blev bjudna flrra helgen och igår gjorde vi den. Har utgått från programmet Landgångs recept och gjort om lite. 


4 portioner
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Du behöver tre stora eller fyra små filéer. 
Tillverka marinaden och lägg i kycklingen

Blanda
1 dl olja
Saft från 1/2 citron
4 tsk kanel
2-4 urkärnade gröna chili hackade
6 vitlöksklyftor hackade
Lägg i kycklingen och låt stå i kylen minst 1h, gärna längre. 

Stek kycklingen så den får färg för sig, salta och peppra, spara marinaden. Lägg över kycklingen i en form. 
Blanda i 1dl russin och 1dl pinjenötter i marinaden och stek den för sig. 
Häll i 3dl grädde av valfri sort. Smaka av med salt, peppar och ev cayennepeppar. Häll över allt på kycklingen och stek klart i ugn 200gr i 15 min. 

Quinoatabouleh
Koka quinoa enligt förpackning till 4 portioner. 
Hacka ett stort knippe bladpersilja
Gröp ur 4 tomater och 1/2 gurka. Dela i tärningar. 
Tärna 1 lök
Pressa 1 citron
4msk olivolja
Flingsalt. 
Blanda allt ovan. 

Servera med hummus eller ärtpesto ich nybakat bröd. 

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar