4 portioner
Skär kycklingfilén i mindre bitar. Du behöver tre stora eller fyra små filéer.
Tillverka marinaden och lägg i kycklingen
Blanda
1 dl olja
Saft från 1/2 citron
4 tsk kanel
2-4 urkärnade gröna chili hackade
6 vitlöksklyftor hackade
Lägg i kycklingen och låt stå i kylen minst 1h, gärna längre.
Stek kycklingen så den får färg för sig, salta och peppra, spara marinaden. Lägg över kycklingen i en form.
Blanda i 1dl russin och 1dl pinjenötter i marinaden och stek den för sig.
Häll i 3dl grädde av valfri sort. Smaka av med salt, peppar och ev cayennepeppar. Häll över allt på kycklingen och stek klart i ugn 200gr i 15 min.
Quinoatabouleh
Koka quinoa enligt förpackning till 4 portioner.
Hacka ett stort knippe bladpersilja
Gröp ur 4 tomater och 1/2 gurka. Dela i tärningar.
Tärna 1 lök
Pressa 1 citron
4msk olivolja
Flingsalt.
Blanda allt ovan.
Servera med hummus eller ärtpesto ich nybakat bröd.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar