23 september 2014

Sjukstuga

Sonen har vattkoppor. Hjälp vad jobbigt när ens barn är sjukt. Han har fullt på benen, i munnen och fick igår jättesvullet ögonlock. Svullnaden lade sig idag men jag fick allt ringa ögonkliniken för rådgivning. 

Sjukstuga innebär en massa medikamenter. Dessa har vi och kör stenhårt med. Man ska inte ha det sämre än vad det behövs är min filosofi. 


Pox Clin är ett nytt läkemedel för att lindra klåda vid vattkoppor, men också andra kliande utslag. Alvedon, xylocain, zinksalva är bra. Xylocain ska inte användas på barn under 18 månader och med måtta. Örontermometer är ku gööööörsmididigt. Köpte min på Ullaref. Billigt i jämförelse med på Apoteket. 

Det är bara dryck och då främst drickyoghurt som går ner på sjuklingen. Dukar upp med allehanda favoritintag. 


Byter ut drickmuggen för att vatten ska intas. Funkade faktiskt. 


Vi har nu börjat jobba 50% var och det är hur lyxigt som helst. Känns nästan som jag fuskar. Vet inte om nya arbetsuppgifter/roll på jobbet gör skillnad eller att man kör hemjobb med sonen som gör mest skillnad, men skillnad är det. Har ju alltid jobbat 100% och lite till. Känns som jag fuskar ibland. Nu kan jag iallafall köra House of Lola igen för fulla muggar. Jätteroligt! I morgon släpps nyheterna. Jättebra sådana dessutom!


Min fina kollega Jessica hade ju sytt en snygg filt till Leo. Den är supersnygg i vagnen. Det blev ju vinterkyla i natt så både overall och filt fick värma människan i. Dags att köpa åkpåse, eller ska man ha annat ni som vet. 

Under sovtiden idag startade detta jäkelskap. Vet ju att de har arbetstiden bli liksom lite förbannad ändå när Leo sover utomhus och dessutom är sjuk. 


Men dessa tragiskt vägde upp lite från gårdagen. Fick dem av grannens mamma. Tack så hemskt mycket Barbro. Dessa plus massa äpplen. 

I morgon ska jag fota nya möbleringen. Det blir tydligt att en soffa eller två fotöljer behövs. Ni får rösta! Bilder i morgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar