13 augusti 2014

Trädgårdsflow och knäont

Jahaja! Knät är paj. För tillfället bara hoppas jag. Gårdagens löpning med Caben, och kvällen/nattens trädgårdsflow tillsammans med dagens promenad till Ica för att handla blev för mycket, det gör riktigt ont faktiskt! Men det gör ont på samma ställe som det brukar, fast mera och lite svullet också. 


Hoppas det är bättre i morn, för det funkar inte med knäont och 17-månaders kille. 

Idag blev iallafall den stora rabatten klar, förutom plantering av nya plantor. Jag har flyttat runt mycket av växterna. Ville ha mer struktur och göra plats för växter som blommar nu.

Så här ser det ut nu. Som ni märker är det inte mycket som blommar igentlugen ska fler rosor blomma, men jag har flyttat dem och klippt dem i sommar. 


Sektion 1, gräs miscantus till vänster, dagliljor framför. Där spaden står ska en höstanemon planteras. Till höger om den växer nu en mindre höstanemon och framför dem anemoner som blommar på våren, men också senare i augusti om man klipper ner dem. Allra mest toll höger växer ett gräs som jag fått av mamma. Frodigt är det. 


Sektion 2 får ni inte se på bild. Den är för rufsig just nu. Den innehållet jättedaggkåpa, vita höga blommor, och syrenbuddleja. Men Sektion 3 här ovan har från höger. 
Ljusrosa astilbe framför en polkagrisfärgad ros. Gräs miscantus, framför det vintergröna. Nedanför limegröna alunrot och en mörklila ros. Här ska det till mörklila stjärnflocka och aprikosa rudbeckia. 


Sektion 4 
Fyra olika rosor i hörnet. En löjrnanahjärta, ett miscantusgräs, lila nävor i framkant och vita, limegröna hostor. Här ska in vita rudbeckia runt gräset. Längst till vänster samma mörka ros som i sektion 3


Mellan sektion 4 och 5

Och sist sektion 5


Från vänster
Smultronjersmin, mörklila astilbe och hostor om vartannat. I mitten 3 järnek som ska bilda klot framöver. Som ni såg på förra bilden har jag en buskbom också. Får se hur länge den klarar sig. 

I morn blir det en tur till någon plantbutik. 

4 kommentarer:

 1. Men snälla Frida! Du har ju en sån fantastisk trädgård nu!! Låt den få lugna sig, flytta kanske om lite växter men först och främst....Ta det lugnt och vila ditt knä så vi får hade dig som instruktör under året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anja! Jo, fast jag stör mig när det liksom inte blir som det är tänkt. Hade ingen riktig tanke med denna rabatt från början. Nu ritade jag om och flyttade lite saker. Mycket nöjdare nu.

   Radera
 2. Ta hand om dig och ditt knä så vi får se dig på onsdagsspinning i höst. /Mannen i den röda jackan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knät är redan bättre. Rehab blir det och stretch. Du kan vara lugn! He, he!

   Radera