20 augusti 2014

Checka av och checka in

Barn betyder avcheckning just nu känns det som. Måsten och sådant man vill. De man vill tycker jag själv är viktigast, fast utan måstena kommer vi inte vidare och kan ansöka om föräldrapenning, bli vårdnadshavare, få godkänt liksom.
Vi har iallafall checkat av några måsten. 
Första rapporten är översatt och inskickad tillsammans med foton. Detta med fotografering hela tiden, i tid och otid. Oooo detta måste förevigas. Hur länge ska det hålla på?  Nu behöver vi dessa foton för att visa upp att vi gör bra ifrån oss. Fortsätter vi sen? Känns ju som man borde det för Leos skull.

Vi har fått godkänt från Tingsrätten i Sverige efter att vi ansökt om personnummer och visat upp oss tre gånger på Skatteverket med dokument hit och dit. Tingsrättsbeslutet gick superdupersnabbt dock. Det är vi mycket tacksamma för.

Jag har kunnat ansöka om föräldraledighet i vårt system på jobbet för att vår bästaste BM har fixat in så det står att jag har ett barn. Han finns ju inte inlagd i folkbokföringen förens det är klart med Tingsrätt, Skattemyndighet och Försäkringskassan. Innan dess hade jag inget barn att be om föräldraledigt för. 

Jag har ansökt att jag ska vara föräldraledigt, ännu kan jag inte via nätet anmäla om det så jag får endera fylla i på papper eller vänta på att Leo finns i systemet. Får se hur jag gör.

Barnmottagningen har vi besökt två gånger, en gång med olika prover via topsning, en annan gång till läkare för diverse bedömning och blodprover.

Vi har idag haft besök av BVC, för papper och erbjudanden. Vi ska skriva in oss på folktandvården och vårdcentralen.

På fredag kommer vår socialsekreterare på besök för att sedan kunna skriva rapport två som skickas till Sydkorea. Foton ska med såklart.

Därefter följer rapport 3-6, med foton och personliga brev.

Sen till det vi vill göra då

Vi har massor av foton vi vill framkalla och fixa in i album till Leo från hans första levnadsår, och sedan från resan.

Vi vill börja pröva öppna förskolan lite grann och åka till badhuset. Mariebergsskogen blir det eventuellt söndag, det blir nog en favorit. Vi kanske kan ta cykeln dit. Det finns massor av skog att upptäcka och barnrytmik man kan delta i. Ja jösses vad det finns att välja på.

Undrar vad Leo vill? Han charmade barnmorskan från BVC idag iallafall. Visade allt han hade! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar