13 juni 2014

Nya tag

Yes, så får det bli. Då vår resa hem framflyttades en vecka får vi Leo först på midsommar den 20 juni. Först var det lite tufft att ta emot. Men efter lite eftertanke känns det ok. Vi har ju ändå väntat så länge. Vad gör en vecka hit eller dit. De som går över tiden 3v vid graviditet blir ju också frustrerade. Vi kan iallafall träna under tiden. 

Det roliga är också att på midsommar för 17 år sedan träffade jag en man som följt mig genom livet sedan dess och som snart kallas pappa. Ha, det är ju ändå speciellt att midsommar kommer bli ännu mer betydelsefull framöver. Fåddelsedagen blir 20 juni, fast midsommar blir liksom vår dag extra mycket.

En vecka kvar idag altså, sen en vecka till ensamma med Leo. Blir bra. Tur vi har tvättmaskin och nära till löpslingan och ett gym i källaren. Ska ta med mig och fota i gymmet idag tänkte jag. Alla går klädda i samma kläder på alla gym. Man lånar nämligen kläder där. Inte alla dock och definitivt inte jag och Johan. Handdukar finns där, ett litet bad, bastu och dush. Värsta sminkhyllan med diverse saker. Koreaner är väldigt mån om sitt utseende, det sminkas och spacklas och trycks mm. överallt, närsomhelst. Makeup för män säljs det mest av här i hela världen.

E-games är också fantastiskt stort och spelande överlag på mobiler är enormt. Alla sitter med sina mobiler på tunnelbanan, oavsett ålder i princip. Helt uppslukade. De går helt försjunkna på gatan. Viker inte av en tum. Det gör de inte oavsett, viker av altså. Jisses, ena riktiga viktigpettrar. Jag har fått två tillsägelser med visselpipa. Den ena gången var när jag stretchade mot ett räcke. Lade upp hälen på. Då jäsningen visslade det kan jag säga. Märkligt nog ser jag människor från Korea sitta på räcket eller luta sig mot det vid andra tillfällen, men jag är ju västerlänning. Den andra gången var när jag lutade mig mot Johans rygg på en bänk och gled ner lite för mycket i liggande ställning. Huga, det gick inte alls an. Upp och sitt! Det är dock konstigt för män med lite för mycket innanför västen kan ligga vart som helst. Det finns en hel del av den varan, och de håller till på samma plats, som ett slags revir de har för sig själv.

Det har varit lite svalare ett tag, runt 25 grader. Skönt så jag slipper vara klissblöt hela tiden. Jösses vad jag svettas altså. Fick värmeutslag under armarna och på undersidan överarmen efter första veckan. De är borta nu, hjälp vad det kliade. 

Vi promenerar och springer vår runda med jämna mellanrum. Igår körde vi backintervall i 2,3km backen. Härligt när man hinner köra 8 st uppför utan att behöva gå ner igen. Har jag aldrig gjort förut. Idag blir det då gymmet. Maten i Sydkorea gör en inte särskilt stark, men nu har vi hittat de varor vil vill ha och då känns det också som att trycket i kroppen ökar. Kändes bra sist gång, hoppas på det idag också.

Vi skulle ut och vandrat i bergen idag men det regnar så vi slappar på sängen och senare blir det Cox Aquarium. Vi har fortfarande saker kvar som vi inte gjort. Två museum vi vill titta närmare på, fler toppar att bestiga, besöka leksakskvarter, mm, enorma lekplatser/zoo som heter Grand Park. Vi är som två pensionärer. En sak om dagen då är dagen full. Ha, ha! Härligt att kunna slappa och göra vad man vill. Ett litet tag till iallafall. När Leo kommer ska vi besöka Grand Park med honom också. Han gillar att vara ute och här i centrum finns inte många parker som är gratis att gå i. Kostar inte jättemycket dock, men det finns inte gungor och sådant. 

Nästa gång vi träffar vår stjärna är på måndag. 14.00. 


Det finns en och annan present som väntar här! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar