17 juni 2014

10 dagar kvar

Nu har nedräkningen för hemfärd börjat. 10 nätter kvar. 3 nätter kvar tills stjärnan ligger och sover mellan oss. Måste liksom skriva det så det blir sanning. I sanningens namn känns det inte som vu varit här så länge. Sängen som från början var stenhård är helt ok nu. Undrar hur sängen hemma kommer kännas. 

Idag har vi gått till Bukchon Hanok Village, fikat med en icethe och en iced café latte. Satt och tittade på folk. Mysigt som bara den där.Caféer överallt!Här tar vägen slut för oss vanliga dödliga. För att komma vidare behöver man äga en lyxvilla i bergssluttningen. Det gör inte vi. 


Så det får bli uppför backen istället. Eller vad då backe. Jämfört med Namsans backe är det här bara en lätt lutning. 


En vanlig syn i Seoul, om bilen är för stor för garaget. Det är de ofta. 


Och så neråt igen. 

Väl nere i gettot valde vi nedre Seoul. Icke att förglömma. Seoul är i minst två våningar. Under jord ligger bautastora shoppingstråk. Så långt ögat kan nå och här kan man verkligen gå vilse. Ingen aning om vart man kommer upp. En detaljerad karta är viktigt. 


Såg en Montessoriskola också. Bild ovanför. Den gröna markisen. Port in. Vid ett annat tillfälle såg jag lärarfackets byggnad. Lika stort som riksdagshuset i Stockholm. 

Strosade tillbaka. Vi skulle gjort klart lite inköp men orken tröt på vägen hem så det blev mat på Outback Steakhouse som ligger i samma hus som hotellet. Nja är omdömet fast jag är proppmätt. Var mer nöjd förra gången för drygt tre veckor sen. Rätt så trött överlag idag. Varmt och skönt som vanligt. Till helgen ska det ösregna från fredag eftermiddag till söndag natt står det. Får väl fixa gummistövlar och regnkläder för att kunna gå ut. 

Har planer för både onsdag och torsdag sen slutar väl livet som en väl fungerande människa för ett litet tag. Hi, hi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar