Ok, här kommer ett recept på en riktigt nice äppelpaj/kaka. Tredje bakade på en vecka drygt. Före dess bakade jag nog någon gång i våras. Har kört mazariner i 4-pack hela sommaren. Bara som en motvikt då för alla som våndas över att alla andra hinner så förbannat mycket och gör så mycket roligt. Det handlar om prioriteringar. Min mamma sa något klokt som någon sagt till henne. Det är inte görandet som får andra människor att tycka om dig. Den lilla bebisen gör ingenting, men är omtyckt ändå. Den är en människa.
Ja, ja! Här kommer receptet och den förbannat snygga bilden.
Deg:
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl mjöl
1,25 dl socker
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Blanda ihop degen och dela på två. Klä botten på pajformen med den ena, kavla ut den andra och använd som täcke på pajen.
Fyllning:
Riv 5 stora äpplen
Pudra på kanel och florsocker, typ 2 msk av varje
175 grader i 30 min, servera med glass, grädde eller marsansås, eller alltihopa
Fick förresten en hel burk med dumlekakor idag också av moster Ingrid, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar