22 september 2013

Så jä*la perfekt

Det ser ju så ut på bild iallafall! Bortplockat och fint, om det sen ligger en hög med kläder, tidningar mm bakom mig ser ju inte ni. Inte heller hur skafferiet, lådorna och garderoberna ser ut när man öppnar dem. Det bör man som bloggläsare påminnas om. Och som bloggare tänker jag inte skämmas för det ena eller andra valet jag tar för vad jag vill visa er, så det så. Jag vill visa fina bilder som kan inspirera. Jag vill skriva om saker som känns bra, roliga, fantastiska och som jag är stolt över. Min blogg är inte jag, den handlar om mina intressen, den skrivs för att jag ska komma ihåg roliga saker, för att jag gillar producera text och bild tillsammans, för att jag vill inspirera, för att jag får mycket positivt tillbaka från er genom den. 

Ok, här kommer ett recept på en riktigt nice äppelpaj/kaka. Tredje bakade på en vecka drygt. Före dess bakade jag nog någon gång i våras. Har kört mazariner i 4-pack hela sommaren. Bara som en motvikt då för alla som våndas över att alla andra hinner så förbannat mycket och gör så mycket roligt. Det handlar om prioriteringar. Min mamma sa något klokt som någon sagt till henne. Det är inte görandet som får andra människor att tycka om dig. Den lilla bebisen gör ingenting, men är omtyckt ändå. Den är en människa. 

Ja, ja! Här kommer receptet och den förbannat snygga bilden.Deg:
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl mjöl
1,25 dl socker
2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver

Blanda ihop degen och dela på två. Klä botten på pajformen med den ena, kavla ut den andra och använd som täcke på pajen.

Fyllning:
Riv 5 stora äpplen
Pudra på kanel och florsocker, typ 2 msk av varje

175 grader i 30 min, servera med glass, grädde eller marsansås, eller alltihopa

Fick förresten en hel burk med dumlekakor idag också av moster Ingrid, mums!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar