1 augusti 2013

Slutsatser om Skåne och Köpenhamn

Precis hemkommen från roadtrip till Skåne och Köpenhamn och vi har sammanfattat en liten lista på slutsatser i bilen på väg hem. 

Skåne är inte platt! Vi besökte ett naturreservat i Hällevik där en av mina kusiner har stuga. Det var backigt och skog om dock lövskog. Mycket vackert. 


Huset vi fick låna över natten hos kusin Johan. 
Utsikt över havet. Det verkligen vräkte ner regn vid två tillfällen och däremellan soligt


Nästa slutsats, ta inga små vägar neråt när ni kommer till Skåne, speciellt inte om ni är hungriga. Inget är öppet. 


Att ta tåget till Köpenhamn är nice, men man bör veta att den Danska kulturen med öl, cigg, korv och wienerbröd sliter enormt, he, he!


Dock är det förbannat svårt att hitta sistnämnda vara i Köpenhamn. Inte de tre förstnämnda. 

Radisson i Malmö har riktigt sköna sängar och stora rum. Lyx!


Dessutom ett mycket bra fik tvärs över gatan. Det är mycket folk på Ströget, många svenskar. Gatorna runt om är mysigare, dessutom är pulsen lugnare i Köpenhamn än Stockholm. 


Världens längsta man var väldigt stor. 200kg vägde han och blev 22 år. 


Vissa skyltfönster i Köpenhamn har skyltdockor som ser ut som de allra flesta riktiga människor ser ut, men med budskap som hmm....Indisk mat är såååå gott, här njöt vi av det i Malmö, där såg vi också Filip och Fredrik. Shoppingcentret Emporia är storslaget, den coolaste butiken var Hollister. Det är definitivt influerat av Sydligare länders shopping. Det ligger vid sista stationen innan du åker över Öresundsbron med tåg eller första i Sverige om du kommer från Danmark. Hoppas Europa hittar dit. 

Utsikt från taket, med en trädgård På roadtrip ingår stop på ett matställe med hamburgertallrik och schnitzel med persiljesmör. Här hittade vi ett. Innan Varberg. 


Ja, det var allt tror jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar