10 mars 2013

Vispgrädde, njaej tack

Hej svejs på er, var ett litet tag sedan. Vet inte, men har inte varit lika sugen på att blogga den här veckan. Men nu så...

Helgen har tillbringats i Kvarnviken, härligt som alltid. Vi har gjort riktigt god mat. Lånade ett recept från en riktig matlagningsdrottning. Läs gärna hennes blogg. www.petranyman.blogspot.com. Där hittar ni också receptet på laxen med chèvre, honung, lime, flingsalt och nötter. Himmelskt gott.

På lördag var det svärisarnas tur. Se nedan. Vad gott, receptet har ni på en av bilderna. Ska göra det igen, men med fläskfilé. (Jag är ju en filémänniska). Riktigt hett, och mycket god smak.

Vi gjorde en shoppingtur på lördagen också i lilla Bengtsfors. Där finns riktigt många bra butiker. Det blev en ny doft. Doftar mumsigt somrigt. Mattservice heter affären. Bra priser också. Härliga namn på vissa butiker, där det gömmer sig både det ena och andra, det är Bengtsfors det. På Bengtsfors Glasmästeri finner du riktigt fina present- och inredningsdetaljer som ytterligare ett exempel. Svärisarnas butik, det är ett Glasmästeri också såklart. Samma med Mattservice, där finns mattor, tapeter, färg och spackel också. Färg som färg! :)

Eftersom vädret var fantastiskt om än lite kyligt, blev det korvgrillning på dagen, lilla Tilda passar utfiall en korv skulle trilla ner.

På lördag kväll till melodifestivalen kapsejsade min mage totalt. Vispgrädde är inte dens favorit, och det är ju det man har i riktigt god mat. Hjälp, det blev många turer ut till lillstugan där toan befinner sig. Glömmer bort det där då och då, men nu blev jag ordentligt påmind. Det blir inte grädde på ett tag nu. Phu!

Kvällen idag avslutades med ett riktigt trevligt Lola-party hos grannen. Underbart gott fika bjöd hon på, hon är en hejare i köket hon också.

1 kommentar:

  1. Men då lagade ni ju Dannys favvorecept!:)Mår du dåligt av laktosfri grädde också? Ha en bra dag så hörs vi! Eller ses på KMTI? :)Kram Petra

    SvaraRadera