22 december 2012

Känslor

Det är just nu väldigt känslomässigt. För många och inklusive mig. Jul står för dörren, fruktansvärt många förväntningar från stora och små, mycket tankar för andra. Gott och dåligt samvete om vartannat. Nja, vet ni vad. Jag känner det som att vi har möjligheten att umgås, många har ledigt, vi har tid för varandra. Men sen behöver det väl inte vara julafton som är viktigast. Jag försöker tänka jullov jag. Några vurmar jag neröser och några vänner vill jag faktiskt träffa under ledigheten. Några som jag inte träffat på ett tag och som faktiskt behöver besökas eller att de kommer hit, så är det.

I dag har jag jobbat i Bengtsfors Glasmästeri igen. Varje gång blir det en liten påminnelse om att jag faktiskt är en person med både kultur, engagemang, skapande, estetitik, konst, mm i mina ådror. Det glöms ofta bort, och syns inte så ofta utåt. Mera av det. Lars Lerins museum ska besökas igen under ledigheten, det har jag bestämt. Lite mer pyssel, en bok, och skön musik.

Nu lite bilder om vad helgen bidrar med. En nyfångad lykta, en fantastiskt god maträtt. Fläskfilé med gorgonzola, congac, grädde, fond, charlottenlök. Ett fantastisk fint julkort målat i akvarell från min moster Ingrid, hemgjord polkagris från en elev i åk 8. Skrädmjölsdrömmar från samma moster. Detta är känslor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar