29 augusti 2012

Rutinerna börjar visa sig

Lärare har aldrig samma arbetstider för varje år, iallafall inte jag. Man börjar och slutar olika och på kvällen har man några timmar till som ska göras oftast. Det gör att varje gång man startar nytt läsår så ska nya rutiner för arbete och vardag pusslas ihop. Det börjar visa sig hur det kommer se ut under hösten.

Måndagar arbetar vi länge dvs till 17.00, men ingen brådis då det är gym efter jobbet. Hemma runt 19, så denna kväll blir det att varva ner hemma och ladda med mat , eventuellt lite datajobb och sedan lägga sig.

Tisdagar arbetar vi också till 17, då cyklar jag hem direkt och kör en löprunda under kvällen. Här hinner jag ta det lite lugnt först och gosa med katten samt kanske plocka bort saker på golvet, köra en tvättmaskin mm. Efter rundan tv och dator, för äntligen hemma går väl denna dag, eller? (Det gäller att verkligen köra löpning denna dag, inte slappa för mycket när jag kommer hem för då är risken att jag skiter i den) Jobba någon timme igen på kvällen funkar här.

Onsdagar slutar jag 15.00, direkt till gymmet. Passet är ganska kort så det bör vara klart strax efter 16. När jag kommer hem äter jag middag och börjar städa skulle jag tro samt stödhandlar. Det här blir en återhämtningsdag hemmavid. Fixa och dona hemma för att komma ikapp. Finns utrymme för en del jobb även här på jobbet.

Torsdagar är ganska hårda. Jag jobbar till 17 och därefter kör jag intervallträning samt mitt pass kl 18.15. Jag kommer att komma hem runt 20.00 helt slut antar jag. Bums i säng efter maten.

Fredag morgon kan jag ta det riktigt chill, börjar jobba vid 11. Så jag kommer att köra gymmet på förmiddagen vid 9.15 skulle jag tro. Jag hinner skriva handlingslistor, planera helgmaten mm på morgonen vid frukosten. Jag slutar jobbet vid 14.30 så då är det bara att cykla hem, handla mat och göra ärenden och ladda för helgen. Skön fredag med andra ord som gör att helgen känns lite längre eftersom jag kommer kunna varva ner. Fredagar ska verkligen vara lugna detta året också, det behöver jag. Så hade jag det förra året också och det funkade väldigt bra. Fullt ös på övriga vardagar.

Lördag innebär vila från träningen. Det kommer finnas utrymme för fixa med mur, garage, och andra projekt under hösten.

Söndag körs ett gympass någon gång under dagen, i övrigt fritt från aktiviteter. Utrymme för fix med tomten.

Som ni ser är jag en rutin människa, som gör ungefär samma saker varje vecka. Det är gött, för då vet jag vart jag kan vila och när det är jobbigt så ser jag vilopauserna som komma skall. Det är viktigt då jag har ett ganska högt tempo när jag väl kör.

Nu blir det lite mer städning här. Damsugning av övervåningen väntar samt lite toajobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar