25 april 2012

Tänk om jag inte jobbar tillräckligt, jag är ju inte stressad!

Just precis så känns det ibland. Just nu gör det det.


Vilken fruktansvärd tanke, men den kommer ibland. Jag säger ju att jag inte ska vara stressad, det är inte bra och det leder inte någon vart, mer än dålig hälsa och dåligt utfört arbete. Jag kan ha många saker i luften och mycket att göra, men det är inte värt att må dåligt av. Men då kommer den där dumma idén om att jag skulle arbeta dåligt av någon anledning.

Nu får jag ge mig, det är löjligt! Tänk de som är stressade då, fy vad tufft!

Jag måste påminna mig själv om att jag arbetar mina timmar och mer därtill, det är någon slags invasion i att vi lärare ska ha så fruktansvärt mycket att göra, och det har vi minsann. Men jag reagerar helt knasigt. Det blir som en tävling. Om jag går hem någon timme innan arbetsdagen är slut för att kompa så är det inte bra, jag ska vara kvar för att det är så mycket att göra. Det gör jag ju, men ibland går jag tidigare och det känns inte bra av någon anledning, men annars blir det jättemånga timmar för mycket ju!

Idag blev jag helt häpen  när jag kom hem och såg att klockan var sju, men jisses, fem är väl normalt att komma hem? Då har jag ju inte fuskat. För det är så det känns ibland. Ush, vad knäppt och jag måste ge mig med det här! Jag åkte till jobbet 07.15 i morse. Har varit igång i 12 förbannade timmar, det vill säga halva dygnets timmar. Samma sak i måndags. Igår gick jag hem 1 timme tidigare för att jag visste att dagen idag skulle bli lång och den timmen räckte inte till för att utjämna. Ni ser nu börjar jag igen. Jag ska väl för tusan inte behöva förklara att jag arbetar mina timmar. Nej sluta nu! Ändå litar inte politiker och arbetsgivare på att vi gör våra timmar (Inte mina arbetsgivare då som tur är).

Ibland gör jag till och med listor i huvudet på tid och arbete som jag bjuder på bara för att vara säker på att jag arbetar. Sjuk tanke, jag vet!

Nu är det kvällen och det är dags att vila! Klockan är redan åtta, jag har varit hemma en timme. Linus tycker att jag ska sluta skriva och gå och lägga mig vid tv:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar