26 mars 2012

Det går så fort, stanna upp och njut...

Jag vet inte, men just nu så rullar det väldigt fort med mycket bra flow både här och där. Det innebär att dagar som man tror ska komma om ett bra tag helt plötsligt är i morgon, eller idag. Som denna vecka, då ska jag bort hela onsdag eftermiddag på matteprojekt och sedan på IT-möte. Kul båda två. På torsdag och fredag ska jag vara hemma för att rätta nationella NO prov. Detta kom jättefort!

På jobbet:
Jag har hela terminen planerad och försöker lägga upp undervisningen på basis av elevernas vilja. Det verkar gå hem med bravur. De har startat riktigt bra projekt och vill jättemycket. Det är jätteviktigt att vara tydlig med vad de ska lära sig så de vet vad som förväntas av dem. Jag har märkt att det ställer större krav på mig som pedagog under lektionstid. Ställa rätt frågor som gör att eleverna utvecklas. Ge rätt typ av feedback som de förstår och som gör att lärprocessen spinner vidare. De får gärna göra om arbeten för att nå högre.
Dessutom behövs en mycket större tillgång till olika typer av material. Allt från saxar, pennor, färgat papper, dator, uppslagsböcker, sugrör mm. Undersökningar kräver både det ena och andra. Det är detta som är som roligast när man är matte/NO-lärare. Att man kan undersöka och lära sig av detta. Göra om, dra slutsatser och ställa nya frågor.

Jobbet är rätt kul nu tycker jag. Många nya saker och projekt på gång. Några mycket genomtänkta, andra mindre. Jag är ju en otålig människa och gillar förändringar. Blir lätt lite rastlös. Det är inte många veckor kvar på terminen och innan dess ska vi ha packat ihop hela skolan, detta har kommit väldigt fort, och jag antar att de sista dagarna kommer bli kaos, men ett trevligt kaos hoppas jag. Till hösten startar vi på Tullholmen. Spännande och lite skrämmande. Detta är bara ett av alla projekt som står runt närmaste knuten.

Hemma:
Våren är här med råge och sommaren är snart här. Brädfodring av garaget ska göras, och jag hoppas att mursten snart kan beställas. Vill ha trädäck innan sommaren är slut. mina växter växer och behöver planteringsvagnar att planteras i. Ett projekt till.

Vi står en härlig tid till mötes, hoppas varje dag blir en skön dag. Ibland behöver jag stanna upp. Det gör jag när jag:

Cyklar till jobbet och njuter av utsikten mot soluppgången
Tar en kaffe i solen
Känner doften av tvätten
Får beröm
Gossar med Linus
Jobbar tillsammans med maken på ett projekt
Lyssnar på fåglarna som vaknar vid soluppgången. Brukar vakna när jag har fönstret öppet.

Ja det var lite av sådant jag tycker om.

Fågelkvitter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar