21 februari 2012

Semla, nej tack!

Jag är inte jätteförtjust i semlor, så jag kan stå över. Glass är mycket godare så det kanske det blir ikväll istället. Vi får se! Jag håller som bäst på att baka Leilas blåbärsmuffins med crumble. En blandning mellan muffins och smulpaj. Jättegoda, de går att göra med en äppelröra också. Dessa bakverk är till alla kvinnor, flickor, tjejer, damer och tanter som kommer i morgon. De titulerar sig lite olika dessa besökare. I morgon kommer det bli visning på House of Lolas kläder här hemma hos mig. Det ska bli jättetrevligt. Några kommer för att få en titt på huset också, vilket är skoj. Någon kommer nog säkert för fikats skull med. He, he! Ja just det, lilla mig också, de kanske kommer för att träffa mig med :) Jag har redan tittat ut vad jag vill beställa, men ska prova och fundera i morgon för att prioritera vad.

Förberedelser!

Muffins grundrecept 12 stycken
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Smält smöret och häll i mjölken och citronskal. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och salt, vänd ner detta i smeten.

Nyp ihop ingredienserna till crumblen.

Varva smet och blåbär i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsform, toppa med crumble.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar