20 februari 2012

I ur och skur

Vet inte om det är så mycket njutning egentligen, men jag inbillar mig det, eller så intalar jag mig det. Undrar hur många gånger jag kört utomhusträning i för jävligt väder det senaste? Men då känner jag in miljön och naturens krafter. Jag inser att ett tempo på 5.30/km är riktigt jobbigt att hålla i 10 cm snöslask, motvind och äcklig sörja piskande i ansiktet. Det är en helt annan typ av träning och känsla än när jag kör tempo på 4.30/km och det är relativt lätt, 15 grader i luften, sol, hög luft, vindstilla och fågelkvitter. Ingen halka, härligt grus under fötterna. Tänk att löpning kan vara så annorlunda och att träningen kan skilja sig så åt.

Idag letade jag febrilt efter en någotsånär bra backe att springa backintervall i, hittade ingen bra, men fick köra ändå trots släpp och bakhalt. Det blir en annan typ av träning. Jag kommer ihåg känslan förra året då jag första gången på våren löpte i linne och tights. Den var underbar. Det var 15 grader och lite, lite duggande regn. Det gick så lätt och jag var så lycklig. Snart kommer den känslan igen. Idag var det en helt annan känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar