2 februari 2012

Hjärnan exploderar


Den här veckan har hittills varit mycket inspirerande. Den har gett mig massor av ny energi och vilja att förändra. Jag har fått nya uppslag på arbetsområden för eleverna samt hur dessa ska byggas upp.

En aha-upplevelse kring lgr11 (nya läroplanen) har lyckats inträffa. Oj, oj, oj vad jag vaknade till liv och fick räta på det ena och andra. Jag förstår också mer och mer vikten av samarbete hos oss lärare och att vi kan samköra planeringar över ämnen.

Dessutom har jag fått massor av uppslag på digitala hjälpmedel som kan hjälpa mig och mina elever att samverka ännu bättre och på ett lättare sätt. Google Doc och Prezi är två verktyg jag ska börja använda direkt. Jag har ju redan ett googlekonto och det har många elever också.

Facebook-grupper i vissa av klasserna finns redan och en ny facebook-sida för Norrstrandsskolan ska startas. Vi ska dessutom få en ny hemsida för Karlstads kommun. Där är jag också med. Vi får ett nytt verktyg att arbeta i, och sidstrukturen ska se annorlunda ut med nya omarbetade texter och bilder. Dessa texter och bilder ska jag lägga in.

Min hjärna har idag protesterat genom att bulta en del. Antar att det är inspiration som ska ut, samt en del frustration då jag vill börja nu med allt roligt. Men jag får hålla mig till tåls och göra en sak i taget. Till veckan introducerar jag iallafall google doc för mina elever i åk 7. Så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar