15 januari 2012

Veckans träning, störd av sjukdom

Veckan som gått har varit lite skum. Jag blev sjuk på onsdagen, men var redan frisk på torsdag. Tog det lugnt på torsdag och körde igen på fredag utan problem. Så viss modifiering fick det bli.
Jag hoppade dessutom in och körde ett powerstep-pass idag på 75 min. Hade kunnat springa, men kände helt enkelt för att köra powerstep då det var så länge sedan. Tog det istället för ett boxpass, så det pass som fick stryka på foten blev 9km löpning lugnt tempo denna vecka. Ett boxpass byttes ut mot powerstep.

Måndag:
Löpning 5km på 12,5 fart på löpband, 1 km på 11 fart. Kände mig tung i kroppen, kan varit ett ecka på att något var på gång.
ACM och Core 90 min

Tisdag:
Helkroppspasset styrka, känner en skum känsla i kroppen, på skinnet. Definitivt ett tecken på att något virus eller ngn bakterie är i farten.

Onsdag:
Sjuk med hög feber, frossa och ledvärk. Precis som influensa.

Torsdag:
Feberfri men lite matt från febern dagen innan, vilade från träningen och sov.

Fredag:
Helkroppspass styrka

Lördag:
Löpning 1-5 km stegrande tempo, 1 km nedvarvning

Splittiderna och höjdskillnaderna ser ni här.

Som ni ser gick andra kilometern lite för fort, men det gick nerför, den sista lite långsamt, men uppför. Hade jag mätt pulsen är jag säker på att den ökade och ökade. Men nästa gång ska jag försöka ta det lugnare på andra kilometern, då blir det bättre fart på sista.
Den 6e kilometern gick jag och småsprang för att få ur slaggprodukterna ur kroppen. Funkade bra, jag var ute i 30 min


Söndag:
Powerstep, ett intervallbetonat pass, med kondition och styrka för hela kroppen. Körde inte så tunga vikter, men drog på ordentligt på konditionsdelarna. Tror kunderna fick så de blev nöjda.

Fick många kommentarer om att de saknar mig på detta pass, jag hade det förr på söndagar. Ett mycket bra pass, och roligt. Man har chansen att ta ut sig rejält. Får jag chansen hoppar jag nog in på något mer powerstep under våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar