2 januari 2012

Hektisk jul och nyårsvecka

Det har varit en riktigt, riktigt bra jul och nyårsvecka. Massor av vänner och familj på besök i flera dagar i streck. Massor av god mat och trevliga göromål.
Jag har hunnit både julpynta och nyårspynta. Tyvärr glömde jag ta kort på nyårsdukningen som gick i blått och vitt samt och turkos och vitt. Jag hade två bord då vi var 16 vuxna och 4 barn.
På jul var vi 13 stycken och på nyår 20.

Julen
På fredagen var jag och Johan och tränade och köpte gipsplank, vi handlade mat och på kvällen kom Sanna, Anders och Axel, vi hade gjort hemgjord pizza med serranoskinka. Mycket gott.
På julafton åt vi en god frukost med risgrynsgröt, ägg och vörtbröd gjort på surdeg med skinka på. Vädret var underbart så det fick bli en promenad på förmiddagen, samt en lekstund i lekparken här nedanför.

På promenad i härligt väder

Anders, Johan och Axel

På eftermidagen kom resten av det härliga gänget som var med på julafton, alla bidrog med sina specialiteter på julbordet. Det blev riktigt, riktigt bra!
Vi hade julklappsutdelning och tomten kom. Alla hade köpt något för 100kr som man skrev ett rim till eller så fick vi andra ställa ja och nej frågor om julklappen. Den som till slut gissade rätt fick julklappen. Det var kul tyckte jag.På juldagen var vi jag, Johan, Johans farmor Birgit samt han mamma och pappa Jan-Erik och Ulrika. Jag städade upp och tog vara på mat och disk. När de andra åkte på en sväng passade jag på att ta mig en lång tur i skogen. Underbart skönt var det! Rensa hjärnan och kroppen från lite uppbyggd stress som kommer när man är många och det ska fixas med lite saker här och där. Jag hade jättebra hjälp av alla, men det blir ändå lite pressat på något sätt. Lite svårt med sömn och annat.

Juldagens runda

På annandagen blev jag och Johan ensamma igen. Vi tittade på film och serier hela eftermiddagen och kvällen. Johan grejade i garaget under dagen och jag inne. Städa och tvätta.

Mellandagarna
På tisdag var jag på fika hos Anna, jag promenerade dit. Mysigt som alltid. På eftermiddagen var det styrketräning som gällde.

Onsdagen blev det en tur på stan med My, jag köpte nyårsstassen och vi åt lunch. Löpning på kvällen med Johan.

På torsdag var jag på balancepass med Magda på KMTI och hade det sista boxpasset för året. På kvällen kom Sanna, Anders och Axel igen. Trevligt att kunna träffas så mycket ibland. Roligt med Axel också, som sov hos mig och Johan på natten. En riktig liten go knögris i sängen ;)
Jag hade dukat när de kom, de hade med maten.

På fredag var jag och Axel i Mariebergsskogen. Vi har varit där förut och Axel bestämde att vi skulle titta på alla djur först. Sen blev det rutschkanor och tågkörning. Han tyckte det var synd att han glömt påminna mamma om att lägga ner skridskorna. ;) Det blir nästa gång.

Axel vid rutschkanan

På kvällen kom Anders kompis Johan, och Sanna och Anders gjorde entrécote, french fries och egen bearnaisås. Bomull för själen.
Jag och Sanna gjorde mat för nyårsafton hela långa kvällen. 4-rätters kräver lite planering och förberedelser.

Nyår
På nyårsafton fortsatte förberedelserna, städning och dukning, jag glömde dock ta kort på dukningen vilket stör mig enormt.
Jag har tagit lite kort på julpyntet och nyårspyntet som snart läggs upp. Jag var ju tvungen att göra om lite inför nyår då rött inte passade in. Det blev för puttinuttigt på något sätt.
Jag passade på att ta mig en löptur vid lunchtid för att ladda upp lite inför festen och alla gäster. Det var ju fantastiskt väder.

På eftermiddagen började gästerna strömma in, fantastiskt trevligt att ha alla goda vänner här samtidigt. Vi har en hel hög med riktigt bra vänner omkring oss. Det känns underbart. Klockan 18.00 var det feststart och det vara bara att köra för fullt. Det gick jättebra med maten, barnen och festen. Vi tittade på alla fyrverkerier som grannarna hade kostat på sig, att titta kostar ingenting. Det var imponerande syner minsann. Jag gick och lade mig klockan 04.20 och blev väckt 07.50. Fick sova lite längre framt till 9.00 ungefär. Frukosten första dagen på året blev nybakade scones, skinka, ost, sill, ägg och kaffe såklart. Vi var 10 vuxna och 3 barn som sov här på nyårsnatten.
Nyårsdagen fick gå i städningens tecken igen, på eftermiddagen kom Anna och Agnes på en snabbkaffe medans Johan fixade i garaget. Jag tog mig en lur i soffan och på kvällen tittade vi på serier.

Gissa om jag sov länge i morse. 11.00 blev det. Då skickade Johan sms och frågade om jag var vaken. Oh yes. Nu kör vi igen. En vecka kvar på ledigheten och den ska jag såklart ta vara på.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad använder du för app på mobilen när du tränar??:)

    SvaraRadera
  2. Jag kör runkeeper när jag springer ibland. Den är bäst tycker jag.

    SvaraRadera