13 januari 2012

Eklektisk stil

Som jag skrev igår, har jag idag varit på IKEA. Det blev hyllor som ska upp i det blivande skafferit under trappen. Dessutom blev det påslakan som jag tycker är riktigt snygga. Jag tog absolut sista. Spanade på dem förra gången jag var där och fastnade för dem. Det verkade det vara fler som gjort. Blå med rutor i beige, ljusblått och brunt. En nyhet! Dessutom en filt till soffan vid tv:n också den rutig.

Jag försöker få fram vad det är för stil jag egentligen vill ha fram i vårt hus. Helt klart är det New England som inspirerar, men även kolonialstil, dessa påminner om varandra. Då många kolonier i Afrika och New England var engelska kolonier. Sen är det det där Shabby chic som inte får bli för romantiskt, men lite, fast mer åt Industrihållet, men som också kan gå åt det orientaliska. Jag har dock hittat ett för mig nytt begrepp.

Eklektisk stil- en blandning av stilar från olika tidsperioder, svåruttalad. Jaha, onekligen kan det ju vara denna. De övre stilarna är det nog som jag inspireras mest av just nu och som ingår i min eklektiska stil. Där fick jag till det.


Ska se om inte mitt skaffer i kan bli ett eklektiskt skaffer i minsann. Bilder kommer efter helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar