8 december 2011

Vilka skills räknas?

För att bli bra på någonting kan det ibland krävas en hel del träning. I många fall, eller i alla, skulle jag vilja säga, så har det genetiska arvet betydelse för om man ska bli riktigt bra på något. Jag menar man måste ju träna och ha rätt förutsättning vad gäller miljö och andra saker också, men där spelar genetiken också roll som en faktor. Det finns vissa färdigheter som jag skulle vilja ha och som jag skulle vilja bli bättre på. Jag avundas dem som har dessa skills. Jag skulle definitivt kunna bli bättre på dem genom träning, men frågan är om jag har alla andra faktorer med mig för att bli riktigt bra på dem. Motivation, genetik, rätt pushning, stöd, tidsmöjlighet/prioritering. Hmmm vi får se.
Jag vill kunna anlägga en båt vid en brygga så där vant och lätt. Jag kan detta också, men det går långsamt och jag känner fortfarande en viss osäkerhet. (Det här kan alla män i Johans familj typ, samt mammas sambo Mr B)

Jag vill kunna backa riktigt bra med kärra, jag kan, men inte så där strålande och imponerande. (Johans pappa har detta skills, Johan också, fast Jan-Erik är strålande)

Det är nu jag ställer mig frågan, varför är det mest män som är bra på detta? Jo för de har tränat!

Ok, ett skills som alla mina mentorselever har. De kan sjunga, det är coolt och imponerande. Det hade jag också velat briljera i. Jag kan sjunga men inte strålande, jag är nog egentligen musikalisk. He, he! Här krävs det nog en hel del träning. (Elever och bekanta kan sjunga riktigt bra, faktiskt riktigt många kompisar som ägnar tid åt denna träning)

Geografi-shit vilken sopa jag är! Behöver inte säga mer, jag döljer detta genom att aldrig uttala mig om något som har med detta att göra. Vi snackar multumidiot här. Fråga min sambo! (Här känner jag många som är grymma av båda könen, och jag skäms över mina usla kunskaper och brist på intresse)

Artistnamn/Kända människors namn- Sopa igen, men ibland hade det varit bra att ha lite koll här för att välja bra musik och hitta bra musik framförallt till mina pass. (Känner många riktigt grymma personer som har detta skills. vet i tusan varför jag inte har koll på detta, jag tycker om musik och behöver ju veta vad de heter de där människorna och banden, men icke!)

Okej, jag tror skillsen kom i turordning efter vilka jag mest eftertraktar just nu! Träning gäller, jag borde ha stora chanser att fixa de två första, kanske därför de står först också. Ha, ha! De andra brister på motivation och tid/prioritering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar