Till dubbel sats; drygt 60 stora katter
eller ett stort saffransbröd
~
200gr smör smältes
1l mjölk hälles i smöret
2pkt jäst smulas sönder och degvätskan hälls över
2 burkar kesella blandas i degvätskan
4 pkt saffran mortlas sönder med en sockerbit
och hälls i degvätskan
3dl socker hälls i degvätskan
30dl vetemjöl special hälls i allt eftersom,
blanda och känn på degen
till den blir lagom att jobba med.
Snurra till katter, jäs i 30 min,
pensla med ägg och lägg på russin, och jäs igen.
Grädda i 225 grader i ugnen.
Riktigt saftiga katter blir det!
Om du vill så kavlar du ut två plattor istället
och lägger i en långpanna för ett saffransbröd.
Lägg först en platta på ett bakpapper
strö mandelmassa och russin över plattan (ganska mycket)
Lägg på den andra plattan,
pensla med ägg och strö på pärlsocker.
Var är skådebrödet nu då Frida? ; )
SvaraRadera