3 oktober 2011

Egenhändigt komponerat recept


Okej, recepten blir på en höft. Det är så jag lagar mat. Även om jag följer recept så tar jag som jag tycker.

Paj:
Gör en pajdeg på klassiskt vis, men byt yt stora delar av fettet mot kesella 1%. Då blir degen mer brödig och mindre fett, mer protein. Jag körde på 3 dl vetemjöl och fyllde på med typ hälften flytande margarin, hälften kesella.

Tryck ut degen i formen som du smörjt innan.

Fyllning:
Lägg i strimlad rökt skinka, oliver, paprika och lök om du vill så det täcker ordentligt på botten.

Äggstanning:
Vispa 2 ägg och fyll på med cirka 2 dl mjölk, häll i riven stark ost typ 2 dl.

Häll stanningen över fyllningen och toppa med lite mer riven ost.

Grädda i 200 grader tills den är klar. Lägg på serranoskinka för lite lyxkänsla.

Sallad:
Blanda bladspenat med en röra på hackade cornichoer, majonäs, yoghurt, senap, cashewnötter, finriven parmesanost, salt och peppar. Jädrar vad gott det blev. Ta mängder efter eget tycke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar