21 september 2011

Mörkt, va?

Jag är en människa som inte direkt reflekterar över att det blir mörkt ute, men nu tänkte jag göra det. Ur positiv synvinkel då. Detta har jag skrivit om förut.

Mitt knep är att vara ute mycket. Jag springer ute, och går ut på dagen på helgerna. Det kan räcka att gå på stan. Jag tänder också en massa ljus och njuter av att det är mysigt. Att äta utomhus gör också att det känns mer som sommar.

Det här med mörker inverkar på människors sömn också har jag hört. Jag vet inte, jag är lika trött hela året om, eller lika pigg. Fast jag har ju dagar då jag är dödstrött, men det beror på andra saker än mörker.

Jag läste dock en artikel från expressen idag där följande tips gavs. Det kan ju vara en idé att följa dessa råd. Om man är lite extra trött.Ok, jag ser just nu fram emot:
 • Att mysa på helgerna, genom att baka, äta goda middagar och att gå på stan, samt åka ner på kvällen för att kolla hockey på någon sportbar. (Tänk om min man kollar detta, då tror han jag är sjuk) Lite mysigt är det faktiskt, fast jag njuter mest av att äta ute.
 • Att få åka skidor igen. Det är kul!
 • Att åka till mamma och få mat, och fika. Det är hon bäst på och det är jättemysigt på hösten.
 • Tända brasa i öppna spisen.
 • Pyssla i mitt hus. Tänk att få julpynta. Yihoooo!!!! Det var typ 3 år sedan sist.
 • Ha inflyttningsfest, det ser jag verkligen fram mot. Jag har funderat på ett tema.
 • Julskylta i Bengtsfors Glasmästeri. Det blir sista gången i år. Sedan ska det säljas. Så nu gäller det att göra något riktigt bra.
 • Bygga garage. Ska bli underbart att få ut lite grejer där så vissa partier i huset kan bli bättre i ordning.
Ja det var allt att se fram emot. Fast det finns säkerligen fler.
Ha det gott nu alla och njut av hösten. Sitt inne och känn att det är varmt och gott, gå ut och känn att ni lever. Njut av det ni kan ta in och uppleva!

1 kommentar:

 1. Ni är välkomna, längtar såå efter dig ibland. hoppas jag också får vara med och skyllta även i år.
  Mamma

  SvaraRadera