9 september 2011

Linus har skaffat sig nya vanor

Nattliga vanor
Linus har varit ett pain in the ass ett tag. Detta har gått över denna vecka. Vi får se hur länge det håller i sig. Han har alltid varit sådan att han väcker mig på natten om maten är slut, men ett tag har han väckt mig ändå, precis som att det ingår i hans nattliga ritualer. Detta är inte kul! Det har han förstått nu. Jag får sova hela natten, medans hans håller på med sitt. Han vaknar alltid ngn gång mellan 03.30 och 04.30. Det gör han fortfarande garanterat, men utan att väcka mig. Underbart!

Vatten
Han har också alltid druckit väldigt mycket vatten. Han gjorde det ur kranen på badkaret förut, men vi har inget badkar nu så därför har han sin vattenskål vid sin toalett. Man ska aldrig ha katters vatten bredvid deras mat, då dricker de inte tillräckligt. Det stämmer faktiskt. Under senare tid lyckas han alltid med att blöta ner hela skägget när han dricker vatten så det är vattenspår över halva huset när han druckit. Det gör också att manen blir ganska snuskig efter ett tag. I morgon blir det därför schamponering och föning.

Sovplats
Han har dessutom bytt sovplats, nu är det köksbordet som gäller samt bänken på andra våningen. I början var det golvet på toan uppe under min stege för handdukar som var platsen för sömn. Hans klöspinne har inte varit så intressant sedan vi flyttade hit heller. Nu ahr jag flyttat ner den till första våningen så får vi se om han ger den mer uppmärksamhet.

Mat
Mat är viktigt i Linus liv, på fjärde villagatan tillät vi honom att hoppa upp p bänken när vi skulle ge honom mat. Det gör vi inte nu, och det fattade han nästan direkt. Nu står han istället på golvet med tassarna på handtagen till lådorna och jamar högt och tydligt.

Gå ut
Han vill gärna gå ut, men gruset är inte skönt att gå på. Han sitter därför väldigt gärna på bordet ute och spanar ut över hans tänkta revir. Den lilla rödhåriga katten som haft detta som revir förut har inte synts till sedan Linus visade vem som bestämde för någon vecka sedan. Han gjorde det genom att vifta hastigt på svansen och andas häftigt samt visa en mycket tydlig vilja att klå upp honom/henne. Det bör tilläggas att Linus var kopplad och den andra katten fri. Det bekommer inte Linus det minsta. Matte har varit lite dålig på att ta de långa promenaderna på sista tiden, men Linus blir lugnare när han inte tar dem med mig. Han blir lite stressad av nya intryck. Kanske han har adhd.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar