8 augusti 2011

Min katt Linus


Jag har inte skrivit så mycket om honom så det är väl dags att jag presenterar honom och hans liv.
Linus kom till mig efter en tid då jag hade haft det lite tungt med min egen identitet och vad jag ville med livet. Linus var ett steg i riktningen. Jag bestämmer vad jag själv vill, och jag tänker genomföra min plan utan att bry mig om vad andra runt omkring mig säger. Linus skulle innebära ansvar!

Han var en liten krabat som  haft det mycket tufft under sitt första år. Hans uppfödare hämtade hem honom från hans köpare och hade honom hos sig ett tag innan han fick bo hos hennes mamma. Där fanns inte så bra plats för honom, då det fanns andra katter där också. Han behövde bo hos en familj som inte hade andra djur.

Första gången jag såg Linus, gömde han sig och såg livrädd ut. Han hade stora bärnstensfärgade ögon som tittade på mig skrämt. Han hade problem med sin mage och kräktes upp det han åt. Detta kom att bli ett stort projekt att få bukt på visade det sig.

Väl hemma hos mig, gömde sig Linus under vår säng i 2 veckor. Han kom fram på kvällen när vi tittade på tv. Efter ett tag vågade han sig upp i soffan och kom och tryckte sitt huvud mot våra ben. Detta gjorde han också på morgonen när han vaknade, och när vi gick och lade oss på kvällen. Vi hade blivit förvarnade om detta tryckande. Han gör fortfarande så. Han kommer gärna till en när man sätter sig i soffan på eftermiddagen, eller i sängen på morgonen eller på natten mellan 03-04. Han sitter aldrig i knät utan ligger bredvid. Det bästa är när han får dra huvudet över magen när man ligger på sidan.

Hans matvanor är mycket bestämda. Han äter morgon, eftermiddag, kväll och natt mellan 03 och 04. Finns det ingen mat vid dessa tillfällen säger han ifrån mycket tydligt. Han ger sig aldrig förens han får sin mat. Har jag inte lagt fram mat på kvällen kommer han på natten och väcker mig genom att dra tassarna hårdare och hårdare. Han kan också slå på saker eller nypas med munnen. Olika trix, i perioder. Detta med matletande tar en annan dimension när han är hos min mamma. Då hittar han de andra katternas mat, vartän mamma ställer det. Han öppnar skåp, river ner saker mm. Detta beteende har han inte hemma dock som tur är.

Han har med andra ord blivit en riktig tuffing. Han bestämmer över mammas ena katt och är riktigt elak mot honom. Han känner igen människor som han möter ofta och komemr då och möter dem i dörren och låter sig bli buren och kelad med. Det syns att han njuter då. Däremot nya människor är han restrektiv till, men lite nyfiken, så efter ett tag komemr han fram.

Han är fortfarande innekatt, men promenerar gärna i band runt kvarteret. En sådan tur är given på kvällskvisten. Då är det jaktinstinkterna som kommer fram.

Han kan protestera genom att kissa inne, speciellt om han inte får gå ut och han är van det, elelr om man varit borta över natten. Det gillas absolut inte.

Han är världens skönaste katt, egen vilja, han är smart och han har verkligen utvecklats som katt hos mig.

Hans foderallergi har vi fått bukt på efter 5 år. Numera äter han endast tonfisk och tonfiskpaté. Han kan äta skinka och torsk också, men det är för dyrt. Han älskar rå köttfärs, men det får han bara lite grann då och då. Han kommer såfort man öppnar förspaket och skinkpaket samt öppnar en konservburk. Dessa ljud vet han betyder mat.

Detta var inte allt, men lite på vägen. Linus har dessutom en egen facebook wall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar