Receptet på brödet som jag och broder bakat från Leilas recept:
Foccaccia
2 bröd
25g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
2 bröd
25g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
Ljumma vatten och häll i olja och honung
Lös upp jästen
Blanda med mjöl, och salt
Bearbeta i 5 min kraftigt
Jäs 45 min
Gör två kakor som du lägger på lite olivolja och flingsalt
Lös upp jästen
Blanda med mjöl, och salt
Bearbeta i 5 min kraftigt
Jäs 45 min
Gör två kakor som du lägger på lite olivolja och flingsalt
Jäs i 30 min
Gör hål med fingrarna i brödet och häll över olivolja och flingsalt.
I ugnen 10 min på 225 grader.
I ugnen 10 min på 225 grader.
(Om man vill kan man lägg i oliver, fetaost, lök, tomater i kakorna innan gräddning.)
Mamma hade med sig inflyttningspresent som hon har gjort själv. Jättefina. Och när det är gjort själv är det extra fint. Passar perfekt i mitt kök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar