10 juni 2011

Skolavslutning 2011

Denna skolavslutning innebar slutet för nuvarande 9f på Norrstrandsskolan, min klass och Gunillas. Mycket gråt och fina ord haglade det av på kyrkbacken efter avlutningen. Jag hade såklart folkdräkten från Värmlands Näs på mig. Den som mamma vävt tyget till samt sytt. Jag får alltid lika många kommentarer kring klädseln. Allt från att det är otippat att just jag har den på mig, till att jag är jättefin, till att men vad har du på dig. Väcker intresse med andra ord. Jag tycker det är kul. Jag är definitivt mer kulturell än vad många tror. Jag har sjungit i ungdomskör, spelat både klarinett och piano under stora delar av skoltiden, även p gymansiet.. Jag tycker om att gå på konstutställningar och älskar teater. Sen kanske jag inte alltid har tid att utföra dessa saker. Men jag uppskattar dem mycket. Några av dem jag känner ser mig bara som den där sportfånen som bara tränar. Det gömmer sig betydligt mer bakom detta kan jag säga. Jag ska nog göra en lista en dag i en nära framtid. Jag har många dolda talanger för en del.


Klassen gav mig en jättefin present med en massa godsaker. De känner sina fröknar väl. Jag har redan smaskat på kexen. I morgon blir det müslin till frukost. Jag kommer alltid att ha denna klass i mitt minne. De har varit speciella på många sätt, men framförallt har de lärt sig att kunna vara sig själv och att alla typer är helt ok. det gör dem till enastående och mycket bra människor.


Dessutom fick jag några presenter från enskilda elever, blommor och presonliga brev, samt varma kramar. Det värmer mer än vad de själva kanske inser. Ibland blir jag rädd för hur mycket man ger avtryck och hur mycket man betyder. Det vi gör i skolan har verkligen jättestor inverkan på många elevers liv och framtid. Det är mäktigt på något sätt. Det går inte att mäta och det syns inte alltid i betygen de erövrar. Men det märks i deras ögon och i deras kroppshållning och hur de för sig. Jag älskar att se när de reser sig upp och det lyser i ögonen av självförtroende, nöjda med sig själva och ibland tacksamma. Det är nog därför jag är lärare. För att se när de utvecklas och när de själva inser vilken utveckling de gör.
Jag kan villigt erkänna att detta års 9f har genomsnittligt bäst betyg i idrott och bild. De har dessutom bäst betyg i vett och etikett samt social kompetens enligt min mening. Dessa kompetenser ger dem fördelar framför andra. De är helt enkelt underbara individer som kommer klara framtida utmaningar med glans.

Go for it 9F!

1 kommentar:

  1. Underbart skrivet... Blir lite tårögd. Jag kommer också att sakna 9f oerhört mycket. De har inte varit som några andra och kommer att klara sig superbra framöver.

    SvaraRadera