15 juni 2011

Sista dagen på läsåret 10/11

Idag gör jag sista dagen på detta läsår. Dagen inleddes med ett lätt träningspass, boxning och lätt löpning. Klockan 11.00 är det ett möte och sedan kommer jag att rensa mitt kontor. Denna rensning innebär att jag kommer att tömma pärmar som jag inte använder. Slänga papper och elevarbeten som inte hämtats och som är bedömda. jag tror inte det kommer finnas så mycket kvar efter idag faktiskt. Jag är som ajg skrivit om förut ingen pappersmänniska. Jag gillar att ha allt i datorn. då kan man lätta göra om och ändra dokument man ska ha. Nu använder vi ju mer och mer webbverktyg för samtal och dokumentaton som gäller eleverna också.
Målet för mitt arbete nästa år kommer att vara.
 • Starta en klassblogg och få eleverna att administrera denna på ett bra sätt.
 • Använda webbverktyget Unikum ännu mera.
 • Dokumentera digitalt
 • Använda mobiler och datorer på ett mer aktivt och styrt sätt i undervisningen. (Detta väcker känslor då det är problem med att det sms:as under lektionstiderna. Jag får se hur jag handskas med detta.)
 • Hålla små kurser för lärare och visa vad man kan använda mobiler och datorer till. Både till film, faktasök, dokumentation, skriftliga omdömen, blogg.
 • Inte sätta betyg på arbeten utan ge feedback som eleverna använder för omarbetningar. Feedbacken visar vad de kan bra och vad de kan förbättra. När kursen är klar sätts betyget. Detta har visat sig ge den absolut bästa utvecklingen.

Nu väntar två dagars vila och på lördag smäller det runt 14.00

1 kommentar:

 1. Tror att jag också skulle ha nytta av att gå som elev eller kollega hos dig för att kunna kommunicara på lättare osh snabbare sätt.
  Mamma

  SvaraRadera