9 maj 2011

Underbar helg med doft av hägg

Doften av hägg och smultronschersmin gör mig romantisk och fridfull.

I helgen var vi hos goda vänner i "la familia-klanen".
De har flyttat till nytt hus i ett urmysigt nybyggt område lite utanför Göteborg som heter Öjersjö. Det ligger i höjd med Mölnlycke. Huset är jättemysigt och har en jättebra planlösning. Utanför husen är det stengärdsgårdar upplagda. Såsom det var förr i området. Det har varit ett sommarstugeområde som nu bebyggts med kedjehus, parhus och ensamstående hus från olika husföretag. Det är som att gå på husvisning när man går omkring. Vi fick såklart jättemycket inspiration. Husen var dessutom byggda på tomter som var mycket sluttande, vilket gjorde att vi sett många typer av murar och altaner.
Att dessutom få vara i ett helt nybyggt hus under ett dygn ger mersmak, samt lite oro över allt som ska fixas när man flyttar in och kostnaderna som det drar med sig.
När vi gick på promenad, gick vi förbi några häggar, och på långt håll känner jag doften. Jag måste ofta stanna och bara sniffa i luften. Doften är underbar och ger mig på något sätt ro.
Vet ni vad, när jag kom hem idag kände jag helt plötsligt doften. Jag tittar runt knuten på hyreshuset, och då ser jag ju häggen som slagit ut i full blom. Fantastiskt! Fint är det också. Nu har jag balkongdörren öppen för att känna doften. Jag ska nog klara några veckor till här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar