18 maj 2011

Stockholm

30 minuter kvar till mat. Jag har sprungit en relativt lugn runda på dryga milen idag. En jättefin runda runt Årstaviken i Stockholm. En populär runda vad det verkade. Många löpare, cyklister och gångare. Fint med koloniområden, hamnar, badplatser, massor av vatten och grusvägar. Mitt i Stockholm var det. Perfekt runda skulle jag vilja säga.

Idag har jag varit och lyssnat på ett antal pedagoger från Nacka som gått en e-smart utbildning och som efter denna utbildning använder datorer mer i sin undervisning. Datorn används för berättande/storytelling, publicering, rita, film, beräkningar, bedömning, nätverkande, bloggande, presentationer mm. Jag tyckte det var kul att se och jag blev inspirerad igen. Jag fick med mig två nya tips om program som jag ska testa, annars var det inte så mycket nytt för mig. Jag använder de program de berättade om att de använde. Till hösten blir det dessutom en klassblogg för mig. Sådet så.

Då var det bara datorerna som fattades då! Hmmm... Men det går nog :P

2 kommentarer:

  1. Klassblogg låter super! :) Jag kanske hakar på den idéen...

    SvaraRadera
  2. Gör det. Absolut. Då kan vi fila på det ihop. Gunilla är med på Svenskan också samt slöjd och bild. Vilka fantastiskt kreativa bloggar vi skulle ha i våra klasser. Mycket kul ska vi ha, och dessutom kommer en hel del lärorikt och tänkvärt produceras och delges.

    SvaraRadera