28 april 2011

Träd i trädgården

Häck av avenbok är en favorit, det kommer att bli en sådan vid växthusets rum i trädgården, bara en kort häck dock. Som rumsavdelare. Gillar att de bruna löven sitter kvar på vintern. Kommer matcha husets liggande panel fint.
Silverpäron kommer att pryda delar av uppfarten till huset, och eller kanske vid entrén. Silvergrå blad, och små vita blommor på våren. Fin form på kronan och ganska små träd. Fina som tak över rabatter. Japansk feeling över dem.
Oxel är ett fint träd, det kommer jag att ha ett av i trädgården. Ett som inte blir så högt. Bladen är silvergrå på baksidan vilket jag tycker är snyggt. Blommar på våren/försommaren.
Flikbladiga lönnar finns det många att välja mellan. Det kan bli några olika vid det stenparti som kommer att vara i ett av hörnen i trädgården. Jag förundras över bladens form. Även här blir det japanska intressant.
Thuja smaragd kommer vara häcken mot gatan.
Ett nytt favoritträd som jag funderar på att ha mot gatan. Katsura heter det. Fin färg och fina stammar. Dessutom lagom högt och fin form på trädkronan och löven. Detta träd finns också i många japanska trädgårdar.
Jag drömmer och fantiserar om min trädgård som ni märker. Vi kommer att satsa på att muren och trdäck blir klart först. Därefter väggarna i trädgården som blir häckar och tak i form av träd. Småduttandet ska jag försöka hålla mig ifrån så mycket jag kan och hålla mig till de stora delarna först.

1 kommentar: