14 april 2011

Dagens bravader för Axel 3 år

Igår fick vi besök av familjen Nolander från Tjörn. Dvs min svåger och svägerska samt deras son Axel 3 år, som är mitt och Johans gudbarn.

Idag har jag och Axel gjort Mariebergsskogen. Vi har testat allt, och vi ska definitivt dit igen. Det var kravet för att jag skulle få åka hem och äta mat. Väl hemma var allt Axel också ganska hungrig. Ett rejält lass med köttfärssås och spaghetti blev det.

I Mariebergsskogen har Axel och jag skaffat oss en favorit. Det är lekgrejen på nedersta lekplatsen. Axels beskrivning av den lyder: den där man går över trollbron, smyger i en tunnel och sedan åker rutschbana ner mellan Fridas ben.

Bajslukten i hönshuset var också en höjdare. Inte att vara där inne, men att kunna prata om bajset sen. Mycket roligt samtalsämne. Att sätta ordet bajs framför alla ord gör att det blir riktigt kul. Vi körde på det hela eftermiddagen sen.

Grisar, getter och att gå i trappor var kul. Social kompetens övades ihop med ett helt gäng dagisbarn, lika gamla och något äldre än Axel. Axel hejade på barnen som klättrade uppför rutschkanan istället för att åka nerför, genom att säga. Ta i nu killen! Det var det som gjorde susen, killen fixade det. Stå i kö och lämna före, samt ibland dessutom ta sig före då några stod och såsade. Faster Frida blev mäkta imponerad och stolt.

Efter att ha testat favoritgrejen i nedersta lekparken igen åkte vi som sagt hem, med kravet om att återvända under vistelsen i Karlstad. Mat, disk och lite Nicke Nyfiken. Sen bar det av till leksaksaffären för att köpa spadar och hinkar. Nu skulle det grävas. Axel fann både det ena och det andra som han ville ha i affären. Faster Frida tänkte under en kort stund, att shit det här går aldrig vägen. Men jodå, det gick fint. Spade och hink blev det. Inget mer.

Direkt ut i lekparken på vår gata, där kördes det brandbil, det backades, vejades för hönor som luktade bajs och mycket mer. Hem igen, baka kaka, diska, spela innebandy och busa med Johan. Frida kommer hem igen, och då blev det dushen, läsa bok, och helt plötsligt så har Axel somnat i sängen, med ny blöja, pyjamas och utan nappar, och helt utan att komma ihåg varken mamma och pappa. Borsta tänderna får vi göra i morgon bitti.

Sammanfattningsvis: Vilken gulddag

3 kommentarer:

 1. Frida, du är toppen!!! Kram Sanna

  SvaraRadera
 2. Låter som en fantastisk dag!
  Kram Tess

  SvaraRadera
 3. Du är en naturbegåvning! :-)

  SvaraRadera