29 mars 2011

Infraspinatus, Teres Major

En liten uppdatering om axeln. Den blir bättre och bättre fast ibland får jag tillbaka lite av känningarna. Det är samma problem som för ett år sedan. Antagligen beror det på att höger axel är för rörlig så att jag tar ut rörelser till ytterlägen. Beror garanterat på att jag simmat. Jag ska köra stabiliseringsövningar för axeln och har fått några övningar. Överrörligheten blir bättre av styrketräning då axeln blir mindre rörlig då. Jag ska inte stretcha bröstmuskeln då det gör den axeln mer rörlig. Isåfall är det baksidan som ska stretchas. Idag är det bästa dagen hittills. I kväll ska ajg dessutom få en rejäl genomgång med massage. Jag har hittat en punkt på baksida axeln som är riktigt öm, den känns även på vänster axel så något är det som påverkar detta. Ska beställa tid hos en sjukgymnast som har axlar som specialitet för att motverka eventuella framtida skador. Jag tror att det är Infraspinatus och eller Teres Major som ör problemet när jag känner på ryggen. Har känningar också runt skulderbladet så det känns väldigt mycket som Infraspinatus faktiskt. Får se om jag har rätt ikväll. Den är en del i rotatorkluffen.

Infraspinatus


Teres Major


Har hämtat informationen från en mycket bra sida. Din Träning Här hittar man rehabövningar, styrkeövningar med olika typer av vikter. Cardioövningar till olika muskler. Tydlig muskelkarta med primära och sekundära övningar upplistade. För mig var sidan jättebras. Jag förstår vilka muskler som är spända och vart man får träningsvärk samt vilka muskler som tränas vid de olika övningarna jag gör. Mycket bra!

1 kommentar:

  1. Jo då det var som jag trodde, men även Trapetzmuskeln var stel framför allt den övre. Den ville inte ge med sig föräns efter mycket knådande. Jag ska boka tid hos en sjukgymnast också för att stabilisera upp axeln, som var mycket rörlig och inget fel på. Och för att tänja ut de strama musklerna som gör att det gör ont i vissa lägen.
    Jag kommer definitivt ha träningsvärk i morgon.

    SvaraRadera