5 januari 2011

Träningsschema och "Prettovarning"

Nu börjar det nya vårschemat närma sig, samt en ny 6 veckors period med styrketräningen. innan dess ska ett maxrejs på 50 kilo i bänk presteras. Nya schemat har kommit och veckorna framöver kommer att se ut så här. Just nu lägger jag ner mer tid på skidorna, gillar inte att springa på snö så mycket, håller igång dock och ska försöka mig på 1 löppass i veckan iallafall. Dessutom är skidåkning fantastiskt roligt! Det är ett bra sätt att öka konditionen på då du har med hela kroppen. Jag är ju van vid sådan typ av träning då jag simmat förr i mitt liv, och gör då och då nuförtiden också. Kommer igen när våren är här. För jobbigt att gå upp på morgonen när det är mörkt.
Detta schema börjar nästa vecka. nästa styrkeperiod på 6 veckor har som mål att bibehålla muskler och släppa lite fett från kroppen. Detta gör jag genom att dra ner lite på energiintag, löpa längre, äta mer proteiner samt styrketräna med färre repetitioner på högre vikter.

Måndag: ACM, Core och skidor/löpning
Tisdag: Styrka de veckor jag instruerar box, och box samt löpning/skidor de veckor jag inte instruerar.
Onsdag: Löpning/skidor samt cirkel puls de veckor jag instruerar box tisdag, eller styrka de veckor jag inte instruerar box tisdag.
Torsdag: Löpning/skidor och box de gånger jag inte instruerar.
Fredag: Vila
Lördag: Styrka
Söndag: Löpning/Skidor långlopp

När vilodagen ligger på fredagen är jag starkare på lördagens styrkepass, vilket är bra.

"Prettovarning!"
Har fått lite info om oss bloggare också. Det är en del som tycker att bloggar blir lite väl pretto ibland, att det aldrig står något som man misslyckas med och som man gör dåligt, eller något riktigt snaskigt som att man var dretfull på någon fest. (Vet att det finns sådana bloggar också iofs) Jag kan hålla med om prettovarningen, men mitt mål med denna blogg är inte att framhäva mina dåliga sidor utan mina bra. Det är dem jag vill visa upp och inspirera andra med. Jag och mitt liv är inte alltid perfekt, men min blogg är det. Min blogg är inte det samma som min person. Det finns massor jag inte skriver här av olika anledningar. Jag väljer ut det jag tycker är bäst med mig och skriver om det. Sån är jag :) Det är det jag vill minnas! Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar