25 december 2010

Underbar skidtur på julklappen

Jag firar jul i Bengtsfors och Säffle. Igår på julafton mös vi inomhus i Kvarnviken, bilder från detta kommer så småningom. Batterierna i telefonen är slut tyvärr, vackert som tusan när man tittade utiallafall, temperaturen var dock strax över minus 20 så ganska bitigt när man skulle gå på toa där det lilla elementet inte gjorde speciellt mycket verkan. Men vad då, man är väl Viking. Jag skriver mer om julafton när jag kommer hem som sagt.
Idag bar det äntligen iväg ut på skidorna när vi kom till Mamma och Bertil i Säffle. En fantastisk upplevelse. Vackert, tyst, lagom jobbigt, inte jättefina spår men efter två varv var det helt ok, och det man fick se runt sig var desto vackrare. Jag och Mamma var det som körde bort lite av julmaten och fick frisk luft. Nästan 1 mil blev det.

Nere vi badplatsen var det en härlig backe ner till stranden, sen var det bara att tugga sig uppför den igen.

Här ser ni mig stakandes uppför en liten knalle. Spåren gick över åkrarna hemma hos Mamma.

Är helt lycklig efter denna upplevelse. Bästa juldagen på länge! Efter skidturen blev det ångbastu i Mammas "steamer" ¨så nu är jag ren igen.
Julbord och Ris ala Malta har intagits såsom traditionen säger. Efter detta bär det av till Bentsfors och Kvarnviken igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar