19 december 2010

Pappersjävulen

Har haft en riktig pappersdag idag. Jag blir mer och mer övertygad om att jag inte gillar papper. Det är någon jävul som lägger pappren på olika ställen och rör till det. Tänk om allt kunde vara elektroniskt i datorn. Vore så mycket bättre. En dator är så mycket snyggare än en hög med papper. Dessutom försvinner inget som ligger elektroniskt.
Iallafall, vi har räknat ihop alla fakturor och kvitton på renoveringar vi gjort på förra huset. Blev en del, och det är bra för då behöver vi inte skatta riktigt lika mycket på vinsten vi gjorde vid försäljningen. Kvittona från IKEA där vi köpte köket är i en kartong i Bengtsfors, så nu blir det att packa upp den och hämta fram dem, är ganska mycket pengar som gömmer sig bakom dessa kvitton.
För att ha koll på bygget har vi gjort iordning en låda för alla byggpapper, vi har en pärm också, men det vill gärna bli riktigt "brötigt" i den. Pärmar är det värsta jag vet, jobbigt att håla och sätta in papper, jag gillar att lägga i lådor ämnade för papper, samt mappar. I en pärm hamnar de huller om buller ändå, ramlar ur för att man inte hålat mm. Mappar kan man ha i olika färger och med olika innehåll. Det gillar jag, och man behöver inte göra något innan man lägger ner pappren i dem. Arkivsystem där man hänger arkivmappar i en låda är det allra bästa. Där de är märkta med olika etiketter som sticker upp. Sådana ska inhandlas för vi har en sådan låda i vårt nya skrivbord. Yes!
Nu ska pappersjävulen dödas!

2 kommentarer:

  1. Hej där, nä du gumman, nu tycker jag att du skitar ner den härliga papperskopian lite väl mycket. Jag vet att du gillar mina pärmar, lite grann i alla fall. Tänk vad skönt det är att bara ta fram en snyggt kopierad stencil, (utan svarta kanter och hål alltså..), titta på den och begrunda lite, tänka att denna ser ju inte så dum ut, och sen bara sätta den i kopieringsmaskinen... ÅHH det är glädje det.

    God jul om vi inte ses innan. Kram kram

    SvaraRadera
  2. Ha, ha Mia, jag vet att det är du, men tänk då känslan av att bara plocka fram den digitala versionen, och ändra datum, eventuellt ta bort eller lägga till något annat, köra ut den i antal exemplar, i färg om du så vill direkt i kopieringsmaskinen (ja vi har en sån nu på jobbet)utan att ha lyft dig ens från skrivbordet. Wonderful! Men okej du ska få ha dina pärmar kvar. Tur är det väl att vi är olika! Kram, kram ha det bra i jul!

    SvaraRadera