31 oktober 2010

På väg till Stockholm

Klockan är tillbakadragen 1 timma, jag är pigg som attan och snart åker vi iväg hela gänget för att ställa ut vår matteverkstad på Skolforum. Ska bli så trevligt och jättekull att snacka matematikundervisning med andra människor. Kanske man kan få lära sig något själv också om man har tur. Vi som åker är Jag, Mia Kilman,vi är 7-9 lärare, rektor Christine Henningsson, Annica Jenshammar 1-3 lärare, Ingrid Sahlbäck förskollärare och Maria Rudenstam 4-6 lärare. Mias man Jonas ska också med och lille Filip Kilman, 2 månader cirkus. Det ska börjas med matte i tid. ;)

Vi har fått förfrågan från NCM Nationellt centrum för matematikutbildning som är den instans som granskar riksdag och regerings beslut om till exempel nya mål och betyskriterier, nationella proven i matte. De ger också ut litteratur och granskar annan litteratur också. De jobbar med att utveckla matematiken åt rätt håll. Gör undersökningar mm. Vi är otroligt hedrade att få denna möjlighet att visa upp oss. Faktiskt ganska stort när man tänker efter. Dessutom har vi fått 25 000kr för att köpa in material och för att kunna planera och genomföra vistelsen i Stockholm på Älvsjömässan där Skolforum håller till från och med i morgon. Vår verksamhetschef Gunnar Fast ska också med, fast han åker dit för att kolla in allt och alla ;) Skolforum kommer att handla om de nya mål och betygskriterier som kommer nästa höst. Mycket att lära!

Nu kommer moster om 30 min och hämtar mig. Ser sååååååå fram emot detta. Jag lovar att lägga upp bilder (om jag hinner).

Och alla ni som undrar om ajg är en mattenörd, hmm det får ni avgöra själva! Jag tycker nig inte det, snarare mateverkstadsnörd som vill lära mina elever massor!

1 kommentar: