27 oktober 2010

1km-tempo

Idag har jag testat tempo på 1 km. Jag sprang med Johan idag.

  • Jag började med att springa cirka 7km med god fart som ökade vid 5,5 km. Precis innan denna ökning kändes det väldigt bekvämt att springa och jag skulle tro att tempot då var runt 4.30 eller drygt iallafall.

  • När jag sprungit 7km och hade haft ökande fart i 1 km tog jag tiden på 1km och den klockade på 4.15 i medvind.

  • Jag vilade lite tills pulsen gått ner och körde 1 km till på 4.22, i motvind kändes det ju mer.

  • Sista 1 km sprang jag på 4.07 i medvind.

Det var helt ok att springa i denna fart på 1km i taget. Och jag är nu helt säker på att jag kan springa en längre sträcka i tempo 4.30. Ska nästa vecka springa 1 km på 4.30 för att verkligen veta hur det känns. Idag var det fruktansvärt blött och jag var genomblöt och byxorna var tunga av vatten, dessutom var det olika vind som gör att tempot blir lite olika. Gjorde inte testet helt optimalt. Skulle kunna köra 5km också på 4.30 tempo för att kolla att jag orkar. Vet inte var bara! Får ju inte vara för backigt! Det kändes lätt att springa idag trot lite känningar i baksida lår, är nog lite träningsvärk från gårdagens styrka.


Jag har dessutom lånat ut min coach till min vän och kollega Elin som kör för fullt på att bygga muskler. Du kan läsa om hennes träning i bloggen Mi Vida. Ska bli fantastiskt kul att se om hon gör ännu större framsteg med nytt träningsschema. Hon har givetvis gjort framsteg hittills också. Kul att följa! Jag hejar på!

1 kommentar:

  1. Låter svårt att ta tid och springa, jag blir alldeles förvirrad. :) Jag kommer nog till löpning någon gång jag också. Jag förstår att det är kul att ta tid för att kunna jämföra sina turer samt utveckla sig. Bra kämpat!
    Ja nu slåss vi om coachen, hahaha :) Nej då, jag hoppas han hinner med allt och att du får första "tjing" ;) Jag blev mer laddad efter träffen. Vilken tur att vi jobbar på samma ställe så vi även kan peppa varandra dagtid. Me like! Kram på dig <3

    SvaraRadera